A SZÉP Kártya három alszámlája közül a vendéglátás alszámla kerete biztosítja a meleg étel fogyasztásunk költségeinek rendezését. A vendéglátás zseb az éttermi elfogadóhelyek mellett pizza- és ételfutár kiszállítások során, és szállás díjának rendezésére is felhasználható.

A SZÉP Kártya vendéglátás alszámla segítségével tudjuk a meleg ételfogyasztás költségeit rendezni a vendéglátóhelyeken, éttermekben. A vendéglátás alszámla évente maximum 150.000,- Ft-tal tölthető fel. Ezt a keretet nem csak üdülés vagy pihenés, kirándulás során tudjuk használni. Segítségével akár a munkahelyi étkezés is megoldható, így a mindennapok során is bátran használhatjuk.

A SZÉP Kártya elfogadóhelyek közé kiváló éttermek, de egyre több kifőzde és büféárus is csatlakozik. A kártya népszerűségére utal azonban az is, hogy pizza- és ételfutár szolgálatok, valamint gyorsétterem-láncok is csatlakoztak már a szolgáltatók körébe. A SZÉP Kártya vendéglátás alszámla emellett lehetőséget biztosít arra is, hogy nagyáruházi grillpultnál (ahol külön kasszánál fizetünk a frissensültekért) is csillapítsuk éhségünket. Nekünk, kártyabirtokosoknak azonban figyelnünk kell arra, hogy például a napi-heti bevásárlást NEM LEHET a kártya vendéglátás zsebének terhére finanszírozni.

Jó, ha tudjuk, hogy a vendéglátás zseb nem vehető igénybe alkoholtartalmú italok különálló vásárlására. Italfogyasztás a kártya terhére csak meleg étel fogyasztásával együtt – pl. éttermi vacsora során vagy szállodai szolgáltatáshoz kapcsolódóan – lehetséges.

Az éttermek és egyéb SZÉP Kártya elfogadóhelyek termináljain könnyedén, gyorsan fizethetünk a kártyával, de telefonos elfogadás is kivitelezhető. Egyes vendéglátóhelyeken az internetes, online fizetési módot alkalmazzák.

Az utalványkártyáról rendelkező jogszabály szerint a kártya vendéglátás zsebe éttermi és mozgó vendéglátás, egyéb vendéglátás, valamint szálláshely szolgáltatás esetén használható. Emiatt a vendéglátás alszámlánk terhére is lehetőséget kapunk a szállás költségeinek rendezésére, azonban fordítva ezt már nem tehetjük meg. Szállás alszámláról nem finanszírozhatjuk az étkezési költségeket, csak akkor, ha az étkezés szállodai szolgáltatás, illetve az üdülési csomag része.


Elnézést, a hozzászólás nem engedélyezett ezen a területen.